keskiviikko 31. elokuuta 2011

Planssi / Mood Board treeniä kotikoneella


Google on etevä kaveri muussakin kuin tiedonhaussa.  Lataa kotikoneellesi Googlen tarjoama ilmainen kuvankäsittelyohjelma PICASA. Picasa neuvoo sinua suomeksi ohjelman asennuksessa ja käyttöönotossa. Tämän jälkeen sinulla on vaivattomasti käytössäsi kaikki kuvat, jotka olet tallentanut koneellesi. Voit tehdä kevyitä kuvankäsittelysäätöjä tai vaikkapa Plansseja käden käänteessä.

Voit ladata kuvat kotikoneeltasi myös salasanasuojattuun joko suljettuun tai julkiseen kuvagalleriaa ja silloin sinulla on kotikoneen kuvat käytössäsi kätevästi myös koulun koneilla. 

Tutustu siis Picasan mahdollisuuksiin!


Tällaiselta näyttää kotikoneeni Picasa näkymä. Kuvakirjastossa on 167 kuvakansiota ja voin selata kädenkäänteessä kaikki kuvat ilman, että availen erikseen kansioita. Tällaisesta näkymästä voi SHIFT nappulan avulla napsia aktiiviseksi kuvat, jotka haluat planssiisi. Ja sitten vaan painat Kuvien alla olevaa kollaasi painiketta ja lähdet suunnittelemaan planssia helppokäyttöisillä valmistyökaluilla.Kuvia klikkailemalla pääset tarkastelemaan näkymää suuremmassa koossa. Yllä olevassa kuvassa esiteltynä sommitelmavaihtoehtoja


Ja tässä vaikkapa kuvien väliin jäävän reunuksen leveyden ja värin säätöä.

Maanantaina keskustelemme Picasakokemuksistanne lisää =)

- jori -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti