keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Uusi vuosi ja uudet kujeet - Näyteikkunatreenit yltyvät =)

Tammikuussa hyppäämme mukaan teemaesillepanoihin. 

1. Kuhunkin teemaan on syytä pureutua pintaa syvemmälle ja etsiä mitä kaikkea kyseiseen teemaan liittyy (kuvia, tuotteita, uskomuksia, kulttuurisia eroja jne.) Perehdy siis alla oleviin teemoihin ja laadi kustakin teemasta ideakollaasi PowerPointia apunasi käyttäen - myös Picasalla tai PhotoShopilla saat näyttäviä kollaaseja aikaiseksi. Laadi myös kunkin teeman värikartta.

2. Perehdy tuotemerkkeihin. Jos rakennat esim pääsiäiskattausta niin listaa blogissasi astiastoja ja tuotemerkkejä, joihin olet perehtynyt. Esim. Iittala, Villeroy&Boch jne. ja valitse pääsiäiseen sopivia astiakokonaisuuksia. Sama pätee sporttisuuteen - tutustu urheilumerkkeihin ja esittele niitä blogissasi jne.

3. Perehdy Visualistin työkalupakki kirjan sommitteluvinkkeihin ja esillepanovinkkeihin. Suunnitte kohdan 1. ja 2. perusteella näyteikkuna kyseiseen teemaan ja tee Illustratorilla ja PhotoShopilla näyteikkunaluonnos, jossa kiinnität erityistä huomiota, sommitteluun, värivalintoihin, tuotemerkin luonteeseen, teeman ymmärrettävyyteen ja houkuttelevuuteen.

4. Postaa blogiisi kaikki matkan varrella löytämäsi kiehtovat jutut ja tekemäsi harjoitukset. Perustele tekemäsi valinnat huolella.

AIKATAULU JA TEEMAT

ma 2.1 ja ti 3.1 - pääsiäinen ja kattaus

ma 9.1 ja ti 10.1 - sporttinen äitienpäivä - urheilumerkit ja ketjut

ma 16.1 ja ti 17.1 - kevään valmistujaisjuhlat - pukeutuminen juhlaan

ma 23.1 ja ti 24.1 - Back to school 

ma 30.1 ja ti 31.1 - isänpäivä - miesten pukeutuminen

ma 6.2 ja ti 7.2 - halloween

ma 13.2 ja ti 14.2 - joulu Muutamia vinkkejä, esimerkkejä, blogeja jne. matkan varrelle:

Mikä on ideasi pääsiäisteemaan? Miten ratkaiset pääsiäisen uudella tavalla, houkuttelevasti?
Normann Copenhagenin uutuus astiasto Mormor Blue - tutustu Normann valikoimiin, mitä kiehtovaa tämän tuotemerkin alta löytyy?

Näistä voit aloittaa astiastoihin tutustuminen: IITTALA, VILLEROY&BOCH, RÖRSTRAND, MARIMEKKO - etsi eri teemoihin sopivia astioita / astiastoja ja valitse vaikka blogiesittelyyn kultakin yritykseltä mieleisesi astiasto.


Miten hyödynnät sommittelussa toistoa, järjestystä, rytmiä?

Tustu miesten pukeutumiseen ja pukeutumiskoodeihin Marin ja Annan taitajablogin linkkien kautta. Taitaja blogin löydät aiemmista postauksista. 

Googleta mielenkiintoisia juttuja. Voit käyttää hakusanoina esim. easter window display, visual merchandising, back to scholl jne.

Työniloa, inspiroitumista ja upeita ikkunoita t. - jori ja katri -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti