keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Kuvaustekniikkaa, valotusaikoja, aukkoja, sulkimia ja ISO-arvoja


Visualistien arkeen kuuluu oleellisena osana myös valokuvaaminen, kuvausjärjestelyt ja kameran hallinta. Ensiviikolla meidän Visualisti kakkoset ovat lähdössä kolmen viikon rundille ammattiopiston catering puolelle. Tavoitteenamme on kuvata niin raaka-aineita, työntouhua kuin herkullisia annoksiakin. Tällä viikolla siis pidimme pienoisen kuvausrallin.


Mitä kuvausralliin siis tarvittiin? Tietysti 2 muovikassillista toinen toistaan mehukkaampia hedelmiä, juureksia, vihanneksia, kuiva-aineita, jauhoja, kananmunia ja ties mitä herkkuja. Kokeiluja varten maalattiin kuvauskuutiot mustiksi ja testattiin miten eri värisävyt nousevat hehkumaan tummaa taustaa vasten.


Näiden superherkullisten kuvien takana oli kuvaustehokaksikko suvi-Tuuli sekä Katri. Treenejä edelsi kuvaustekniikan perusteiden mieleen palauttaminen ja tällä kertaa siihen käytettiin netistä löytyvää Camera Sim sovellusta.  Sovelluksella pääset kokeilemaan mikä vaikutus aukolla, suljin ajalla ja Iso-arvolla on kuvien laatuun. Kannattaa testata! Tällä näet, miten kamera toimii ja voit vaihtaa kuvausympäristöä pimeästä sisätilasta kirkkaaseen ulkoilmaa. Kamera simulaattorilla voit vuorostaan edellisten lisäksi säätää linssin ominaisuuksia. Testaa ja opi lisää valokuvaamisesta. 


Kyseinen sovellus löytyy myös app:sina iPadille ja iPhonelle

Visualistien työpajan seinällä on myös meidän oma kameraposteri, josta voi vielä kurkata myös näitä samoja juttuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti