perjantai 15. maaliskuuta 2013

Mari Turun Stockmannin visuaalisen markkinoinnin tiimissä


Mari on meiltä viime keväänä valmistunut Visualistiksi. Juttusarjamme siis valmistuneista visualisteista jatkuu kuten aiemmin lupailimme. Tässä siis hitusen Marin kuulumisia =)

Työskentelin ensimmäisen kerran Turun Stockmannin visuaalisen markkinoinnin tiimissä, kun suoritin työssäoppimisjakson keväällä 2011. Turun Stockmannin VM-tiimiin kuuluu tiimiesimiehen lisäksi 8 henkilöä. Jokaisella tiimiläisellä on oma vastuualue. Työssäoppimisen aikana pääsin työskentelemään tiimiläisten kanssa eri osastoilla ja eniten työskentelin kodin osastolla.


Maaliskuussa 2012 etsin työssäoppimispaikkaa ja pääsin Stokkan VM-tiimiin sairaslomasijaiseksi. Suoritin sen kouluun työssäoppimisjaksona, mutta olin Stokkalla palkallisessa työssä. Sain vastuualueekseni kodin ostaston ja jäin sinne myös valmistuttuani töihin. Vastuualueikseni vaihtuivat naisten alusvaatteet, asusteet ja kosmetiikka.


Visualistin työtehtäviin kuuluu:

 • myymälän visuaalisen ilmeen toteuttaminen
 • logojen tarkistus, tilaaminen, poistaminen ja teippaaminen
 • mallinukkien pukeminen
 • myyntipöytien toteuttaminen
 • näyteikkunoiden toteuttaminen
 • huolehtia, että myymälän visuaalinen ilme on tavaratalon ohjeistusten mukainen
 • huolehtia, että kalusteet ovat linjassa
 • myyjien perehdyttäminen
 • erilaisten kampanjoiden toteuttaminen (esim. Ale, Hullut Päivät, Kauneuden juhlaa)
 • VM-materiaalien vaihtaminen (esim. Alen kattokyltit, kosmetiikan valotaulut)
 • valojen suuntaaminen

Ollessani kodin osaston visualistina tein pöytäkattauksia, sänkypetauksia ja toteutin erilaisia esillepanoja ohjeistusten mukaisesti. Pääsin toteuttamaan muutamaa näyteikkunaa ja erilaisia kampanjoita.

Ollessani visualistina naisten alusvaatteissa, asusteissa ja kosmetiikassa pääsin pukemaan alusvaatenukkeja, tekemään asusteiden esillepanoja, toteuttamaan kosmetiikan tapahtumia, vaihtamaan kosmetiikan valotauluja, toteuttamaan muutamaa näyteikkunaa ja erilaisia kampanjoita. Tiimiläisteni ollessa lomalla pääsin myös työskentelemään heidän osastoillaan (Esim pukemaan lasten ja miesten nukkeja.)

Stockmannilla visualistit eivät toimi asiakaspalvelijana vaan pyytävät myyjän asiakkaan avuksi.
työni aikana opin ihan mielettömän paljon visualistin työstä ja sain kokemusta eri osastoilta. Suosittelen lämpimästi kaikille Stockmannin Visuaalisen markkinoinnin tiimiä työharjoittelupaikaksi, koska siellä on mahdollisuus päästä työskentelemään ammattilaisten kanssa, oppia paljon visualistin työstä ja näyttää kyntensä. Visualistin työ Stockmannilla on todella monipuolista.

Nyt olen suunnannut kohti Helsinkiä. Ja uutena työpaikkanani on Vantaan Jumbon Lindex - siitä sitten lisää juttua jonkin ajan kuluttua =)

1 kommentti:

 1. Kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta toi visualistin työ :) Ihan unelmatyötä mun mielest :) -Hanna-Maria

  VastaaPoista