tiistai 4. marraskuuta 2014

Työssäoppimista, valokuvausta ja kuvausjärjestelyjä


Syksy on hurahtanut vauhdilla käyntiin ja on syytä vaihteeksi luoda katsaus visualistiopiskelijoiden työntäyteisiin blogeihin. Kakkoset ovat parhaillaan 9 viikon mittaisella työssäoppimisjaksolla. Nyt työssäoppiminen alkaa olemaan jo loppusuoralla. Eve pääsi upean bloginsa ansiosta työssäoppimaan Deko-lehteen. Työssäoppiminen on kuljettanut Eveä toinen toistaan kiehtovimmissa showroomeissa, aamubrunsseilla, uutuustuotteiden esittelytilaisuuksissa ja upeissa kuvattavissa kodeissa. Nyt uunituoreessa Deko-lehdessä on muutamia juttuja, joiden teossa meidän Eve on ollut mukana. Lisää Even työssäoppimisesta pääset lukemaan Even blogista:


Siinä missä Eve on ollut Dekolla niin meidän Milla on ollut työssäoppimassa Glorian koti lehdessä. Työssäoppimiset eri lehdissä poikkeavat hieman toisistaan ja Milla on päässyt näkemään mm. Glorian koti lehden uudistusprosessia, hankkinut Helsingin sisustusliikkeistä tuotteita kuvauksiin ja tehnyt ammattiosaamisen näyttönä DIY-aiheidet kuvausjärjestelyt. Tänään postilaatikkoihin tipahtaneessa Glorian koti lehdessä on meidän Millan tekemiä juttuja. Millan blogiin pääset tutustumaan täältä:Sillä välin kun kakkoset ovat olleet työssäoppimassa ykköset ovat treenanneet koulussa täyttä hönkää kuvausjärjestelyjä. Jokainen tiimi sai kuvausjärjestelyjen aiheeksi jonkin tyylin. Tyylin ominaispiirteisiin tutustuttiin ennen kuvauksia huolella ja sitten kuvaukset pääsivät vauhtiin. Väliin tutustuttiin sisustuslehtien kuvausjärjestelykuviin, analysoitiin niitä ja rakennettiin kuvausjärjestelijän muistilistaa. Nannan blogissa on vinkkejä kuvausjärjestelijälle:


Maikin ja Minnin tehotiimi perehtyi jugendin aikakauteen, sen ominaispiirteisiin ja värimaailmoihin. Kuvausjärjestelyjä varten tiimi hankki vanhoja astioita ja pöytäliinan Maikin erikoisvarastosta. Pöytäliina silitettiin huolella ja kuvitteellinen kattaus rakennettiin tarkkaan harkiten. Oman ripauksensa kuvauksiin toivat Mäkkärin juustopurilaiset ranskikset sekä kädet, jotka kertovat oman osansa kuvan takana olevasta tarinasta. Lissää Maikin kuvausjärjestelyjä pääset katsomaan Maikin blogista:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti