keskiviikko 26. elokuuta 2015

Täältä tullaan työssäoppiminen ja Loviisan Aitta

Visualisti kolmoset ovat aloittaneet syksynsä työssäoppimisella. Visualistien opintoihinhan kuuluu minimissään vuosi työssäoppimista ja jokainen opiskelija rakentaa mieleisensä opintopolun työssäoppimisesta itselleen. Kolmosten ihastuttava Verna käy visualistiopintojen kanssa yhtäaikaa lukio-opintoja ja siten hänelle on kertynyt muita laajempi työssäoppimispolku.

Nyt Verna on toista kertaa hurmaavassa Loviisan Aitassa työssäoppimassa. Päiviin kuuluu niin asiakaspalvelua, myyntiä kuin esillepanoa ja myymälän siisteydestä huolehtimista. Verna on silminnähden nauttinut työssäoppimisesta inspiroivassa ympäristössä mukavan henkilökunnan siivittäessä opinpolkua. Työssäoppimisen bloggaustehtävänä Vernalla on mm. sisustustrendeihin perehtyminen, asiakaspalvelun- ja myyntityön abc:n kokoaminen sekä pöytä- ja seinäesillepanojen abc:n laatiminen.

Työssäoppimiskäynnillä kävimme tänään läpi yhdessä Vernan ja Loviisan Aitan pitäjän kanssa tulevaa työssäoppimisjaksoa, työssäoppimistehtäviä ja tulevaa ammattiosaamisen näyttöä. Tällä kertaa Verna tekee näytön asiakaspalvelusta. Asiakaspalvelu on yksi oleellinen osa visualistin ammattia.


Kun asiat oli yhdessä käyty läpi Verna kierrätti minua Loviisan Aitassa ja kertoi uutuustuotteista sekä esitteli mitä kakkea hän oli jo ehtinyt tekemään työssäoppimisen aikana.


Visualistien maailmassa tyynyt muodostavat houkuttelevan tyynymeren, jossa erilaiset toisiinsa sointuvat kuosit ja kuviot muodostavat kutsuvan kokonaisuuden.

Hyllyesillepanot ovat aivan oma juttunsa. Niihin liittyy monenlaista huomioon otettavaa ja pitää pohtia mm. mitkä tuotteet tulevat alas, mitkä taas ylös, millainen on hyllyjen täyttöaste ja miten värit ja materiaalit sommitellaan. Lopputuloksen pitää olla houkuttelevaa ja myyvää.

Loviisan Aitasta löytyy sisustustuotteiden lisäksi vaatteita ja koruja. Visualistin työssä pääsee tämän tästä ihastelemaan kaikenlaista =)

Loviisan Aitan alakerrassa Verna esitteli viimeisimpiä töitään. Tässä Vernan toteuttama Gantin petausnurkkaus. Petaukset ovat aivan oma taiteenlajinsa. Kerroksellisuutta ja muhkeutta ja inspiraatiota.

Tuotetuntemus on myyntityön ja visualistin työn kulmakiviä. Verna on perehtynyt useisiin tuotemerkkeihin työssäoppimisen aikana. Tässä Linumin uutuustuotteita tälle syksylle. Trendikkäät materiaalit ja värit tulevat työssä tutuiksi.

Monipuolisessa Loviisan Aitassa tulee myös muoti tutuksi. Ihanat printit ja asusteet kruunaavat kokonaisuuden.

Tässä Verna esittelee uunituoretta, myymälään juuri saapunutta Lexingtonin nahkapaitaa. Ette uskokaan kuinka ihanan tuntuinen tuo nahkapaita olikaan =)

Nyt siis syksyn aikana luvassa tarinoita työssäoppimisen takaa =) Tervetuloa mukaan seuraamaan Salon seudun ammattiopiston visualistien blogia =) ja hei meillä on aloitettu tänä syksynä nonstop sisäänotto visualisteihin. Eli meillä voi aloittaa opinnot pitkin vuotta!

- jori, visujen tiimivalmentaja -

1 kommentti:

  1. Ihana ja inspiroiva juttu, odotan innolla omaa ensimmäistä työssäoppimisjaksoani.

    VastaaPoista