torstai 19. marraskuuta 2015

Näyteikkunan rakentamista ja työssäoppimista

Työssäoppimiskierros kauppakeskus Plazassa oli vähintäänkin kutkuttava. Visualisti ykköset ja kakkoset ovat yhtä aikaa työssäoppimassa ja meidän opiskelijoita on mm. Lindexillä, Kappahlissa, Seppälässä, Suomalaisessa Kirjakaupassa, Pentikillä ja Tigerissä. Opiskelijat häärivät täydessä työntouhussa. Osa purki kuormia varaston puolella, osa hyllytti, joku oli asiakaspalvelussa tai esillepanojen rakentamisen hyörteissä. 

Kakkosten Mari on parhaillaan Lindexillä. Mari tekee kaksoistutkintoa ja opiskelee yhtäaikaa visualistiksi sekä ylioppilaaksi. Tällä kertaa Marin työssäoppimisjakso on hieman muiden jaksoa pidempi ja Mari treenaa visujen hommia jouluun saakka. Mallinuken käsittely käy jo rutiinilla ja näyteikkuna rakentuu Lindexin ohjeistusten mukaisesti. 


Ohjeistukset ovat visualistin työssä merkittävässä asemassa. Monella ketjulla on kuvalliset ohjeistukset, joiden mukaan esillepanoja ja näyteikkunoita rakennetaan. Jos jokin ohjeistuksen tuote puuttuu myymälän valikoimista niin silloin visualistin pitää etsiä tilalle jokin vastaava tuote, mikä toimii osana kyseistä esillepanoa. Marillakin näytti olevan ohjeistusvihkonen mukana näyteikkunan rakennustöissä. Ketjukohtaisilla ohjeistuksilla taataan ketjujen yhtenäinen ilme ja tunnistettavuus.

Mallinuken käsittelyssä ovat omat niksinsä, mitkä tulevat tutuiksi työssäoppimisen aikana. Visualistiopinnoissa pääsee tutustumaan usean eri työpaikan käytänteisiin ja tapoihin toimia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti