lauantai 16. tammikuuta 2016

Visualistit myymälätila layouttia suunnittelemassa


Sillä välin kun kakkoset puurtavat American Car Shown kimpussa niin meidän ykköset perehtyvät myymälätilan suunnitteluun. Asiakkaana on sisustussuunnittelija ja sisustusliike Salo Designin pitäjä Hely Sainio-Lehtovirta. Ykköset ovat käyneet kuuntelemassa Helyn toiveet ja samalla mittaamassa myymäläkalusteet sekä uuden liikehuoneiston. Myymäläkalusteista ja uudesta myymälän pohjasta on tehty mittakaavaan pienoismalli, jossa voi liikutella kalusteita paikasta toiseen ja pohtia uuden myymälätilan toiminnallisuuksia.


Pohjaksi myymälätilan suunnittelulle kukin tiimi perehtyi myymälälayoutteihin. Tutkivat mitä eroavaisuuksia on yleisimmillä layouteilla ja mikä niistä parhaiten toimeisi uuteen sisustusliikkeeseen.

Myymälätila layoutit:
Vapaa sijoittelu - Free flow layout
Ruudukko sijoittelu - Grid layout
Silmukka sijoittelu - Loop layout
Selkäranka sijoittelu - Spine layout
Kalanruoto sijoittelu - Herringbone layout
Ykkösten Janika ja Bertta tekivät muutoksia tiimin pohjaratkaisuun sillä välin kun tiimiläinen Annika oli ottamassa valokuvia espoolaisen palomiehen Joonas Mäkipellon leuanvedosta.


Tuisku ja Henna tekivät kokonaan uutta pohjasuunnitelmaa. Kunkin tiimin piti tehdä viisi erilaista vaihtoehtoa. Seuraavaksi on luvassa seinäprojektioiden laatiminen vielä pohjaratkaisuihin.


Vipinää riitti muuallakin. Sillä samaan aikaan kun ykköset suunnittelivat Helyn pohjapiirroksia niin kolmoset valmistautuivat esittelemään visualistien opintoja ysiluokkalaisille.


Ysiluokkalaiset olivat koko päivän tutustumassa käsi-ja taideteollisuusalan opintoihin. Meillä visualistien tiloissa oli pienimuotoinen kilpailu yseille kuvausjärjestelyistä. Ja nämä ihanasti hymyilevät neitokaiset voittivat päivän kuvauskisan =) Onnea siis Heille =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti