torstai 8. lokakuuta 2015

900 energistä nuorta visualistien vieraana

Keskiviikkona ja tänään vietettiin salon seudun ammattiopiston avoimia ovia. Meidän visualistinuoret olivat pistäneet parastaan. Vierailijoille haluttiin tarjota tänäkin vuonna jotain erityistä, jotain mieleenpainuvaa ja jotain innostavaa. Yhteinenä ideana syntyi idea halloween teemaisista kuvausjärjestelyistä. Kakkosten Enni oli entuudestaan kokenut maskeeraaja ja siitä se sitten lähti =) Ensimmäisenä maskin sai kasvoilleen kakkosten ihana Aino.


Teo ja Enni olivat etsineet kuvausten pohjaksi ideakuvia aiheesta. Kuvausjärjestelyalue oli laitettu kuntoon ja kaikki oli valmista vierailijoille.


Visualistien työtiloissa oleva suuri peili oli ahkerassa käytössä ja kuvausten välillä peilillä oli välillä ihan ruuhkaakin.


Maskit viimeisteltiin ja ei muuta kuin menoksi.


Mustaksi maalattu rosoinen kuvausseinä sai ylleen pumpulista venytetyn hämähäkinseittihunnun ja kirpparilta löytynyt hylätty ja elämäänähnyt ovi toi toivottua tunnelmaa ja ei muuta kuin mallit paikoilleen.

Vampyyri Jenniina pääsi kuvauksissa Teon kainaloon

Kalmankatkuinen Hannah toimi kuvaajana

Samaan aikaan toisaalla, valkeassa ja valontäyteisessä kuvaushuoneessa kuvattiin Ylhäisten sisustustehtaan tuotteita ja treenattiin sisustuksellisia kuvausjärjestelyjä. Meiltä moni visualistinalku on vuosittain työssäoppimassa sisustuslehdissä nimenomaan kuvausjärjestelijöiden töitä treenaten. Täällä Minni ja Nina kuvasivat ja Henna, Mari ja Camilla toimivat avustajina.

Väliin tuotteita aseteltiin uudelleen ja

Jälleen uudelleen...

Sitten ykkösten Oona pääsi vauhtiin ja innostui kuvaamaan

Ja järjestelemään tuotteita uudelleen.

Päivien aikana setelmat ja tuotteet vaihtoivat tämän tästä järjestystä, sommitelmat ja värimaailmat vaihtelivat. Kuvausjärjestelyt parhaimmillaan tempaisevat tyystiin mukaansa ja vievät mennessään. Yhtäkkiä eteen avautuu valtaisa määrä erilaisia vaihtoehtoja ja ideoita, joita on aivan pakko päästä testaamaan.

Visualistien tiloissa useat seinät ovat lasia, mikä takaa toisaaltaan työskentelyrauhan, mutta silti yleisö pääsee hyvin seuraamaan tekemisen meininkiä.

Ylhäisten Sisustustehtaan Maarit tulee huomenna hakemaan kuvauslainassa olleet tuotteet takaisin ja tuotteiden lomassa näytti tänään olevan myös pienoinen kirje ja muistitikku.

Ja tässä on visualisti ykkösten varsinainen tehotiimi. Nimittäin nämä naiset tarttuivat mikkiin pitkin päiviä ja juonsivat avoimien ovien tapahtumia 9-luokkalaisille. Kiitos ihanat Bertta, Tuisku ja Pinja =)

Tänään neljältä päivän jo hiljennyttyä ja vieraiden lähdettyä Jenniina istuskeli odottelemassa Turkuun lähtevää junaa ja luurangon maski oli jo pesty kasvoilta, mutta kaulaa komisti vielä maalaukset. Vauh - kiitokset vielä kerran kaikille meidän visualistiopiskelijoille superonnistuneista päivistä, upeista kuvista ja tekemisen meiningistä =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti