tiistai 15. marraskuuta 2011

NÄYTEIKKUNA VALTAUS =)


Nyt kun jokaisella alkaa olemaan asiakas hankittuna ja näyteikkunat valittuna niin hommat voivat alkaa =)
Tyylikortti

Laadi tyylikortti näyteikkunaideoinnin pohjaksi. Ohessa yllä tyylikortti, johon on runsaasti kerätty tuotekuvia, fiiliskuvia, tekstejä, ideasanoja. Tyylikortin laatiminen toteutetaan PhotoShoppia apuna käyttäen.

Mistä lähdet siis ammentamaan ideaa näyteikkunaasi. Oletko saanut toiveita / ohjeita siitä minkä henkinen ikkunasi tulisi olla? Millainen tyyli tuotteisiin / liikeideaan sopii? Mitä haluat viestittää ikkunalla?



Luonnokset

Laadi kolme vaihtoehtoista luonnosta ikkunastasi. Tee luonnokset mittakaavaan 1:20. Käytä luonnoksissa vaihtelevia sommitelmia ja kiinnitä erityistä huomiota väriyhdistelmiin, korkeusvaikutelman aikaan saamiseen sekä tietysti houkuttelevuuteen.

Mieti luonnoksillesi myyntipuhe, ennen kuin esittelet ne asiakkaallesi.


Toteutus

Pohdi valmiiksi miten ripustat tuotteet esille. Mitä tarvitset matkaan kun lähdet toteuttamaan ikkunaasi. Varmista, että kaikki sujuu mahdollisimmat huolella ja asianmukaisesti. Sovi riittävän ajoissa ja riittävän tarkasti, milloin asiakkaasi ikkunaa voi lähteä somistamaan. Muista myös siivota jälkesi ja huolehtia, että ripustuksesi pitää.



Dokumentointi ja blogi-portfolio

Dokumentoi koko prosessi. Valokuvaa ikkunan lähtötilanne, ikkunan rakentamisen välivaiheita ja valmis ikkuna. Pidä kirjaa myös työtunneista. Paljonko käytit aikaa mittaamisiin, asiakastapaamisiin, esillepantavien tuotteiden valikoimiseen, tyylikortin ideointiin ja toteuttamiseen, luonnoksiin, itse ikkunan rakentamiseen. Kirjaa ylös myös käydyt keskustelut pääpiirteittäin ja saamasi palaute, vinkit, ideat, toiveet, neuvot, ohjeet, asiakkaaltasi

Aloita blogin pitäminen. Postaa blogiisi kiinnostuksenkohteistasi, kiinnostavista tuotemerkeistä, löytämistäsi uutuuksistasi, ilmiöistä, kiinnostavista esillepanoista ja näyteikkunoista. Blogi on ammatillisen osaamisesi näkyväksi tekemisen väline, voit jatkossa käyttää sitä mm. työssäoppimispaikkojen hakemiseen, hyvänä linkkivinkki ja ideavarastona ja verkostoitumisen välineenä. 

Luo blogistasi oman näköinen ja suunnittele siihen oma banneri sekä taustakuva illustratoria hyödyntäen. 
  

- jori -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti