maanantai 18. marraskuuta 2013

vesileikkattuja sydämiä =)


Tänään oli varsinainen vesileikkuupäivä. Heti aamusta visualisti kakkoset ja kolmoset sekä sisustustekstiilin ykköset lähtivät meidä metallipuolelle vesileikkaamaan. Leikkuri on ollut koulullamme jo muutamia vuosia ja sillä saa vaikka mitä ihanaa aikaiseksi. Nyt oli luvassa ensiviikon joulumyyjäisten somistukseen käytettävien lumikiteiden sekä huopaisten sydänten leikkuu. Käytämme melkoisesti Illustratoria vesileikkuutiedostojen piirtämiseen ja nyt metallipuolen Kari-Matti opasti meitä iGems r9 ohjelman avulla hallitsemaan paremmin vesileikkuutiedostoja. Perehdyimme leikkuutiedostojen siivoamiseen, leikkuuaikoihin, leikkauspituuksiin, tiedostomuotoihin ja leikkuuratojen suuntiin. Tämän jälkeen päästiin tositoimiin ja leikkaamaan huopasydämmiä =) Meidän vesileikkuri on muuten samanlainen, millä Tuukka Halosen Pilkevalaisimet leikataan Tampereella. Valaisimien lisäksi vesileikkuuta käytetään mm. myymäläsomisteiden valmistamisessa. Meidän vesileikkuu blogista pääset tutustumaan mitä kaikkea saakaan aikaiseksi vesileikkaamalla. 


Tuukan Pilke valaisimien suunnittelussa on tarvittu hitusen matikkaa liitosten laskemiseen =)Meidän vesileikkuukoneella onnistuu abrasiivileikkaus. Abrasiivi on erittäin sienojakoista hiekkaa mitä suihkutetaan veden mukana ja silloin voidaan leikata kivilevyjä, metallilevyjä ja muita paksuja ja vaikeastileikattavia materiaaleja. Tänään saimme ensitöiksemme vaihtaa tuon abrasiivileikkauspään puhdasvesileikkaukseen soveltuvaan päähän. Mitä pienempi suuttimen halkaisija on sen hennompi vesisuihku ja tällöin saattaa aiheutua vanerin ja huovan reunoissa "repimisjälkiä". Tänään halusimme leikata puhtaalla vedellä tarkkaa jälkeä ja valitsimme hieman suuremman suuttimen halkaisijan ja käytimme 0,25mm halkaisijaa vanerilumikiteille.
Treenasimme ohjauskapulan käyttöä ja haimme leikattavalle materiaalille oikeat koordinaatit. Ja ei muuta kuin leikkaamaan. Nyt kasassa on 255 huopasydäntä ja liki 300 lumikidettä. Huomenissa projekti jatkuu lumikiteiden maalaamisella. Eli lähipäivinä luvassa aiheesta lisää =)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti